Welcome to our website

Selamat datang ke Website Rasmi GARLIC BALM ZMBEAUTY. Garlic Balm adalah satu inovasi petua zaman dahulu kala iaitu minyak bawang putih kepada Garlic Balm. Zaman nenek moyang kita dahulu susah,maka mereka menggunakan rawatan alternatif dari bahan yang ada di dapur rumah mereka untuk merawat anak-anak dan ternyata ianya berkesan. Kami mengambil inisiatif untuk tidak membiarkan petua ini hilang ditelan zaman maka terhasillah satu inovasi petua yang di panggil "GARLIC BALM ZMBEAUTY" untuk memudahkan cara penggunaan di zaman moden ini. JOM DAPATKAN GARLIC BALM ZMBEAUTY dari agent-agent yang sah di seluruh Malaysia
  • HUBUNGI KAMI

    • ZM BEAUTY HQ
      NO.7,JALAN BERLIAN 3,
      TAMAN RENGGAM JAYA,
      SIMPANG RENGGAM,JOHOR
      Office : 07-7550792
      Whatsapp : 01132484182
      Email : garlicbalmviral.gmail.com
      Website : www.garlicbalm.com
      'KEPUASAN PELANGGAN KEUTAMAAN KAMI'
  • WAKTU OPERASI

    • Hari bekerja Sabtu - Khamis
      9.00 pagi - 5 petang
      Last order pukul 12.00 t/hari untuk proses hari yang sama
      Penghantaran :
      POS LAJU (ahad-khamis)
      *sabtu kecuali minggu pertama SKYNET (isnin-sabtu)
  • MISI KAMI

    • MISI KAMI " Kami menyediakan perkhidmatan COD kepada semua pelanggan sekiranya terdapat agent-agent yang berdekatan area anda "

AGENT SAH GARLIC BALM PASIR GUDANG JOHOR

Bismillah...
Assalammualaikum
Selamat pagi uolllsss...harini macammana? ok tak? harini jadual saya agak pack tapi saya sempat selitkan diri untuk speedy write the story about AGENT SAH GARLIC BALM PASIR GUDANG JOHOR ...Haaa ye korang...alhamdulillah garlic balm by zm beauty dah merata-rata berjalan menjelajah satu Malaysia,Singapore dan juga Brunei ...saya perlukan ruang masa untuk saya update review semua agent-agent saya untuk kemudahan korang mencari garlic balm ni...

AGENT SAH GARLIC BALM PASIR GUDANG JOHOR

AGENT SAH GARLIC BALM PASIR GUDANG JOHOR

Korang perhatikan 2 gambar yang saya tepek kat atas ni adalah facebook & page milik AGENT SAH GARLIC BALM PASIR GUDANG JOHOR ...orang-orang pasir gudang dan yang berdekatan boleh dapatkan garlic balm by zm beauty dengan cik puan Nor Ramizah Rahmat ni ya...sebabnya cik puan ni ada buat COD area yang berdekatan...tapi yang jauhpun masih boleh berurusan dengannya tapi tak bolehlah nak COD ye hehehe...

" OMG jiran rupanya"
"huhuhu...tula kan..."
kadang-kadang kita pun tak sedar yang jiran kita ada jual barang yang kita sangat perlukan ...

AGENT SAH GARLIC BALM PASIR GUDANG JOHOR

AGENT SAH GARLIC BALM PASIR GUDANG JOHOR

Apa sebenarnya yang mereka dok sibuk-sibuk jual...botol kaca ...botol kaca tak sudah-sudah ni?? Ini adalah salah satu aktiviti membawang yang paling bermanfaat dan menjadi fenomena sejak awal tahun haritu...sebab apa jadi fenomena??? pasainya setiap haripun ada ja garlic balm baru muncul di pasaran...hat tu kita taknak kacau hokeyy...yang penting sekarang kita cerita apa kelebihan garlic balm si botol kaca bertopi hitam nih...

Garlic balm ini adalah 1 kaedah rawatan alternatif yang digunakan untuk merawat anak-anak daripada serangan selsema dan batuk. Bukan itu sahaja ia boleh membantu melegakan perut kembung @ angin dalam badan anak-anak kita...bukan setakat anak-anak je taw...orang dewasa pun boleh guna pakai garlic balm ni...

Selain tu garlic balm viral ini juga boleh digunakan untuk menukar ibu biasa menjadi supermom taw hehehe...pasainya ia boleh digunakan pada anak yang kena serang dengan nyamuk,semut @ apa juga serangga...so,bagi saya garlic balm ni memang wajib standby 1 @ 2 kat rumah...sebab kadang-kadang ada anak yang dihantar rumah pengasuh kan...so,seketoi boleh pass kat pengasuh then jangan lupa ajar pengasuh cara-cara nak gunakannya...masa korang beli garlic balm nanti korang akan disediakan 1 flyers yang ada cara-cara yang betul untuk guna garlic balm ni...tak mo risau-risau hokeyyy

AGENT SAH GARLIC BALM PASIR GUDANG JOHOR

Paling best saya nak suggest pada ibu-ibu yang baru bersalin,better guna garlic balm ni untuk bayi korang sebabnya bayi baru lahir ni banyak lendir dalam tekak dan paru-paru dia...so,dengan amalkan petua tradisional ni In Sya Allah akan mengurangkan risiko untuk anak dapat asma sebab kadang-kadang ada ibu yang tak perasan nafas anak berbunyi ingat kan normal tapi bila anak semakin membesar bunyi pun ikut membesar dengan anak...time tu baru perasan something wrong...tapi macam dah terlambat nak beraksi...sedih...Garlic balm ni boleh digunakan sebagai minyak bayi...

"Alaaa...tak tahan lah bau dia...tak wangi lah baby aiii...dah macam bau garlic bread dah baby aiii...hukhuk..."

"Cik...awak nak baby awak wangi ke ,awak nak baby awak berpenyakit???"

 haaaa...jawab dalam hati...bila dah sakit baru nak rawat memang susah sikitla...tu orang tua-tua selalu cakap merawat lebih baik dari mengubati...Sebelum melarat baik kita cegah...janganlah baby kecik-kecik kita dah pancut ubat batuk dan selsema...kesian baby tu

Penggunaan garlic balm ini adalah selamat untuk bayi baru lahir hingga ke bayi lanjut usia hahaha...(orang lama a.k.a orang tua) Garlic balm ini telah mendapat kelulusan KKM dan juga telah dihantar ke makmal untuk menguji tahap keselamatan kepada pengguna berdasarkan bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkan garlic balm ini...

AGENT SAH GARLIC BALM PASIR GUDANG JOHOR

Garlic balm by zm beauty adalah suci dari segala bahan kimia,paraben,menthol,champor mahupun essential oil. Pasaipa essential oil pon tak boleh guna??? kenapa tak campurkan essential oil kat dalam garlic balm tuh bagi wangi sikit, takdak la baby aiii bau garlic bread??? sebenarnya sengaja saya tak letakkan essential oil ni pasainya bukan semua bayi boleh terima pakai guna essential oil...kadang-kadang orang dewasa pun allergik dengan essential oil nih taw...

...lagipun saya buat inovasi tetapi masih mengekalkan kandungan bahan seperti yang nenek moyang kita guna dulu-dulu...cuma bezanya sekarang ia dalam bentuk balm dan yang minyak bawang putih dalam bentuk cecair...ingat taw...kang silap faham pula...tak pasai2 tembak agent tanya kenapa garlic balm ni tak cair mcm minyak bawang putih hukhukhuk...

haaa ni sambung cerita pasal baby baru lahir tadi...baru teringat ada dua orang customer yang direct beli dengan saya... dua-dua kes yang sama anak batuk,selsema dan ada bunyi dalam dada masa tarik nafas...dua orang parents ni beranikan diri untuk try garlic balm by zm beauty nih...sorang babynya masuk wad biasa dan seorang lagi masuk NICU di hospital melaka...stokis saya berjaya menghantar garlic balm kami di tangan bapa bayi tersebut dan syukur Alhamdulillah dengan izin Allah baby mereka berdua sihat dan sehingga sekarang masih menggunakan garlic balm untuk anak mereka...

AGENT SAH GARLIC BALM PASIR GUDANG JOHOR

JOM TENGOK Testimoni GARLIC BALM BY ZM BEAUTY satttt....

Ini bukan sembang kosong...bukan teknik marketing...bukan apa-apapun...ini adalah sekadar sharing manfaat untuk kegunaan bersama. Apa yang penting selagi ada ikhtiar  pilihlah ikhtiar yang terbaik...maksudnya elakkan makan ubat jika kita ada solusi lain untuk merawat @ mencegah anak-anak kita daripada makan ubat ya mommy-mommy...

Ada lagi satu pesanan khidmat masyarakat untuk bakal-bakal mommy...saya tahu orang preggy ni sering diserang batuk betoi dak??? ni pun bukan sembang kosong...ramai sangat mommy to be yang beli garlic balm ni untuk mereka sendiri amalkan sebab katanya tak tahan batuk teruk,kadang-kadang sampai terkucil dibuatnya...nak makan ubat takut baby dalam perut lena sekali...ada tu yang mesej saya cakap dah 3 bulan batuk...dah tak tahu nak beraksi macamana dah...

AGENT SAH GARLIC BALM PASIR GUDANG JOHOR

Lek ya mommy-mommy...saya pun dulu pernah 3 kali mengandung,3 kali tu jugalah alami batuk teruk masa bawa perut tuh huhuhu...so saya faham feeling korang tu...Kalau korang rasa nak ikhtiar cara tradisional korang boleh cuba guna garlic balm dan guna secara konsisten...masa usap-usap garlic balm tu selawat la sambil panjatkan doa..In Sya Allah Allah tu maha melihat..maha mengasihani ya...tapi kalau mommy-mommy dok panjat-panjat doa tapi siang hari dok bedal cendol,ABC,makanan berminyak memang tak patutlah kan...huhuhu...makan kena jaga juga okeyyy

So, sampai disini tulisan untuk tatapan korang harini...terima kasih kepada yang sudi singgah dan membaca entri AGENT SAH GARLIC BALM PASIR GUDANG JOHOR ...kalau rasa-rasa korang berada berdekatan korang boleh terus dapatkan dengan agent ni ya,Cik puan Ramizah ni sentiasa bersedia memberikan perkhidmatan menyebarkan manfaat garlic balm ni kat korang okey...tak salah berikhtiar,semoga Allah memberikan pertolongan kepada yang berikhtiar...maafkan saya kalau ada tersilap tulis,tersinggung sesiapa masa menulis artikel ini...See you next entri...wassalam 

Berminat nak cuba???
jom risik-risik disini...

facebook : Nor Ramizah Rahmat
-
-
-
...semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada mereka yang memerlukan...kepada yang berminat untuk menjadi sebahagian keluarga garlic balm kami boleh terus hubungi STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK ini...

Lihat juga : zuraini.com
Share:

AGENT SAH GARLIC BALM WANGSA MAJU KL

Bismillah...
Assalammualaikum
Hai korang,entri kedua saya untuk harini muncul lagi...hehehe kan saya nak speed mereview ni pasai list yang menanti dah panjang. Kali ni saya nak review pasal AGENT SAH GARLIC BALM WANGSA MAJU KL ...tadi saya review agent KL juga tapi korang paham-paham la kan...KL ni besar,takkan sorang je boleh cover semua tempat...sian diorang nak pergi COD meredah sesak kota metropolitan ni membawa koncot berisi garlic balm hehee...so,kita pasang ramai-ramai agent 1 tempat pon takpe sebab rezeki kan Allah yang tentukan...penduduk KL ramai bukan sorang je leh cover kannn...betoi dak?

Jom saya kenalkan pemilik facebook Busyra Mansor(BeriTa GemBira) ini adalah AGENT SAH GARLIC BALM WANGSA MAJU KL dan page garlic balm KL adalah milik cik puan Busyra ni...korang kalau ternampak tuh bolehlah tolong like & share ye  ... bukan setakat wangsa maju ja dia cover tapi banyak tempat lagi...kat tajuk saya takleh nak tulis panjang menjela sangat sebab nanti pening plak google nak tolong search kan untuk peng'search' huhuhu...selain wangsa maju Cik Busyra ni juga cover area Setapak, Sri Rampai, Semarak, Kg Baru, KLCC, Setiawangsa, Keramat, Ampang...Uikkkkk banyak juga tempat yang dia cover...rajin nohh depa...kalau hantaq p area KLCC tu belanja la 1 gambar garlic balm bersama KLCC eh hehehe...

AGENT SAH GARLIC BALM WANGSA MAJU KL

AGENT SAH GARLIC BALM WANGSA MAJU KL
  

Akhir-akhir ni ramai juga dok tanya saya apa yang best sangat garlic balm ni sampai pernah di viralkan sebab kemujarabannya...ermmm mujarab ke? hehee...sebenarnya garlic balm ni bukanlah 1 benda ajaib yang boleh menukarkan kesakitan menjadi baik dengan sekelip mata... Garlic balm by zm beauty ini adalah 1 inovasi petua tradisional iaitu minyak bawang putih menjadi garlic balm. Benda sama je cuma bezanya garlic balm ni lebih praktikal untuk digunakan

Garlic balm ni datang dalam sebekas botol kaca bertopi hitam dan mempunyai cap putih didalamnya...saya bukan nak cerita tentang cap nya taw hehehe ...tapi saya nak bagitahu korang garlic balm ni berbentuk solid dan minyak bawang putih pula berbentuk cecair...taraaaa...2 benda yang sama tapi mempunyai fizikal yang berbeza...Fungsinya adalah sama jer...

AGENT SAH GARLIC BALM WANGSA MAJU KL

JOM TENGOK Testimoni GARLIC BALM BY ZM BEAUTY satttt....

Cumanya garlic balm lebih mudah nak diangkut kehulu kehilir...campak je dalam handbag korang bila korang nak keluar...anak-anak kita ni kita tak boleh nak baca tahap kesihatannya...kadang-kadang dalam keretapun dia boleh dapat flu...betoi dak??? kadang-kadang bawak p playground kena tibai kat nyamuk tu korang boleh beraksi setangkas mungkin mencalit garlic balm supaya kegatalan cepat reda dan anak-anak korang takdelah tergaru-garu kannnn...

Cuba korang bayangkan kalau korang terpaksa nak buat sendiri minyak bawang putih tu tengah-tengah malam,then bawak masuk dalam bilik tertitis-titis atas tilam...ko rase?? hehehe korang jugak yang kena cuci kannn... ataupun kalau korang balik kampung acah-acah ibu mithali sediakan minyak bawang putih dari rumah masukkan dalam botol letak dalam beg...tetiba termeleleh kat dalam beg korang...hukhukhuk...ko rase??? 

Elehhh aje nya admin nih nak bako-bako kan...idok le...chup chuppp...apahal pula cakap perak nih...
hehee...sorry terkelaut pula kejap...

Ye mommy-mommy semua,saya faham...dulu takde garlic balm pun korang buat sendiri juga kan...tapi sekarang dah ada garlic balm why not korang cuba guna,lebih jimat masa...boleh rasai fefeeling supermom yang tangkas macam saya tatkala anak menangis tengah malam sebab hidung block terus sambar garlic balm bawah bantal walaupun mata terkinyit-kinyit malas nak buka...raba-raba je pon boleh apply...supermom tak??? hehehe 

AGENT SAH GARLIC BALM WANGSA MAJU KL

Itu serba ringkas cerita tentang kelebihan korang memiliki garlic balm ni. garlic balm ni juga dicipta untuk memudahkan mommy-mommy yang busy la ni...jimat masa...jimat tenanga...tu belum cerita lagi tentang kelebihan garlic balm ni sebagai produk 100% natural. haaa meh sini saya nak kabo...
...keluar balik perak nya adehhh...

Okey,kita mention lagi sekali walaupun dah banyak kali saya ulang dalam entri-entri yang sebelum ni tapi saya tetap nak cerita sebabnya mungkin korang yang baca entri ni belum pernah baca entri bertajuk garlic balm by zm beauty lagi sebelum ni. Garlic balm by zm beauty tidak mengandungi sebarang bahan kimia terlarang yang bakal merosakkan kesihatan mahupun kulit...tiada sebarang essential oil,paraben,menthol,champor dan yang sewaktu dengannya di dalam garlic balm ini. Ia dihasilkan ispirasi dari petua minyak bawang putih dan hasilnya...baunya... adalah sama seketoi macam minyak bawang putih hokeyyyy...Pstttt ada juga yang cakap bau dia macam garlic bread...korang jangan salah sapu garlic balm ni kat roti udah le kihkihkih....

AGENT SAH GARLIC BALM WANGSA MAJU KL


Korang tengok sendiri betapa seronoknya Cik puan Busyra nih membawang...hari-hari ada COD tapi ada juga hari yang sangkut...mungkin ada hal lain kan...kita kan manusia biasa ja....tapi yang pasti membawang hat yang nih takpa...tak bawa dosa pasai kita kongsikan manfaat dan bantu orang-orang yang ada masalah dengan cara yang selamat

huhhh...(sambil meneling) Betoi ka??? Selamat ka??? Macam good-good ja korang nih...mandai-mandai cakap boleh lega batuk selsema...confirm ke boleh baik?

Uikkkkk...jangan la jeling-jeling kak oiiii...saya dah bagitahu awal-awal kemunculan garlic balm ni dulu. Garlic balm adalah 1 kaedah rawatan alternatif tanpa ubat...Zasssss...kalau hat cerdik mesti depa cakap oooo bukan ubat...kannn...Okey takmo argue-argue meh saya habaq sekali lagi sini...baca pelan-pelan noh...


Garlic balm adalah satu inovasi petua tradisional yang digunakan oleh nenek moyang kita dulu-dulu untuk merawat batuk & selsema anak-anak mereka iaitu dari minyak bawang putih kepada garlic balm semata-mata untuk memudahkan cara penggunaan ibu-ibu moden yang superb busy zaman sekarang ni. boleh faham kaaa? 2 benda nih sama ja...kalau hat rajin nak buat minyak bawang putih sendiri boleh teruskan dan kalau yang tak berdaya nak buat kita bantu dengan cara ini hokeyyy

AGENT SAH GARLIC BALM WANGSA MAJU KL

Antara manfaat menggunakan garlic balm :
Merawat batuk berkahak
Merawat selsema
Merawat kembung perut
Membuang angina dalam badan
Merawat asma ringan
Merawat gatal-gatal akibat gigitan serangga

Bagi mereka yang mempunyai anak eczema juga boleh gunakan tapi korang kena cuba-cuba dulu...janganla korang rakus sangat nak tempek sekali banyak taw...Then nak guna garlic balm ni ada tekniknya...kalau korang beli korang akan dapat brosure yang akan ajar tatacara yang betul nak guna garlic balm ni ye...then saya nasihatkan korang kalau guna tu biar istiqomah jangan sehari guna dah sedu sedan mesej seller korang cakap anak tak elok pon guna garlic balm...masa nak sapu tu bacalah selawat...mintaklah Allah tunjuk jalan untuk sembuhkan kesakitan anak tu...sebab yang menyembuhkan bukan garlic balm...garlic balm ni ikhtiar kita je hokeyyyy...

AGENT SAH GARLIC BALM WANGSA MAJU KL

Berpinau dah mata pandang skrin laptop...korang boleh faham tak story saya tentang AGENT SAH GARLIC BALM WANGSA MAJU KL nih...kalau korang kurang faham korang boleh list down soalan dan rujuk pada cik puan Busyra...tak payah susah-susah save nombor telepon...korang nampak tak link wasap yang tertulis " saya nak garlic balm sekarang!!! yang saya tepek kat bawah nun??? haaaa korang tekan je link tu dalam beberapa saat korang boleh chat dengan AGENT SAH GARLIC BALM WANGSA MAJU KL secara personal...jangan lupa list down soalan tanya bertubi-tubi kat dia taw hehehe...in Sya Allah dia pasti boleh membantu merungkai persoalan korang...Sampai disini sahaja bebelan manja saya,kita jumpa lagi next entri...selamat malam

Berminat nak cuba???
jom risik-risik disini...

facebook : Busyra Mansor
-
-
-
...semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada mereka yang memerlukan...kepada yang berminat untuk menjadi sebahagian keluarga garlic balm kami boleh terus hubungi STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK ini...

Lihat juga : zuraini.com
Share:

AGENT SAH GARLIC BALM BRICKFIELD KL

Bismillah...
Assalammualaikum semua...lama sangat-sangat dah saya tak buat sebarang review sebab lately saya terlalu busy sampai tiada kesempatan nak melakar kata-kata untuk tontonan korang. Buat pengetahuan semua blog ini adalah blog khas untuk semua agent garlic balm. Maksudnya semua cerita @ review berkenaan garlic balm akan saya ceritakan disini supaya garlic balm tidak bercampur niche dengan yang lain-lain hehehe...ala-ala berdikari la gitew...jom kita layan apa cerita AGENT SAH GARLIC BALM BRICKFIELD KL

Harini saya ada umumkan dekat pesbuk yang saya nak buat review percuma khas untuk anak-anak bawang sebab yela kan...sekarang ni zaman online...zaman google...sikit-sikit google...nak makan google...nak resepi google...nak petua google...so bagi saya google adalah medium yang agak power rangers untuk kenalkan garlic balm ni...So,harini saya nak bagitahu dunia yang pemilik pesbuk Hidayah Rahamat(adeq) seperti gambar kat bawah ni adalah AGENT SAH GARLIC BALM BRICKFIELD KL taw...

AGENT SAH GARLIC BALM BRICKFIELD KL

Fuhhhh...lama gak saya tak membebel nih...rasa macam lari tiun pula nak susun kata. Tapi start yang ni saya memang nak review tentang agent sah garlic balm by zm beauty je sebabnya nanti mudah untuk orang cari kat mana mereka nak dapatkan garlic balm di saat kecemasan...giteww...

Eh,ada ke yang cari garlic balm di saat kecemasan??? ish ish ishhh...korang ni kan,sepatutnya korang perlu buat persediaan awal...bukan dah betul-betul nak guna baru huru-hara nak cari...janganla gitu sayang-sayang semua...krik krik...krik krikk... eh apahal bunyi cengkerik nih???

AGENT SAH GARLIC BALM BRICKFIELD KL

opsssss...
Hehehee...sorry-sorry...ni la dia...lama tak ke udara sampai lupa tatacara nak berartikel huhuhuhu...maaf deh...patutlah bunyik cengkerik...

Okey okeyyy...saya kenalkan dulu garlic balm ni dulu. Garlic balm adalah sejenis produk yang dihasilkan adaptasi dari petua tradisional yang diamalkan oleh nenek moyang kita sejak berabad lamanya untuk merawat anak-anak mereka ketika jatuh sakit...korang ingat drama je ke ada adaptasi??? kihkihkih...


Tapi orang dulu-dulu bukan guna garlic balm. Orang dulu-dulu guna minyak bawang putih...mereka hanya guna minyak masak dan bawang putih je...tenyeh-tenyeh...ketuk-ketuk curah minyak masak dah jadi...pastu lumur kat badan anak sok pagi dah sihat...saya sampai sekarang masih lagi belum dapat jawapan macamana orang dulu-dulu ada idea nak buat semua ni huhuhu...tapi yang lebih saya kagum ia adalah menjadi...salute nenek moyang kita...

AGENT SAH GARLIC BALM BRICKFIELD KL

Apa???
Garlic balm untuk apa??
Jap jap....
Saya nak story nih...saya ni kalau dapat tekan keyboard memang gini gayanya...tunggang terbalik story...jap anak teriak...jap nak susu...jap nak po po adehhhh...tapi takpelah kan...asalkan korang boleh faham apa yang saya sedang storykan...

Garlic balm ni banyak fungsinya. Tapi fungsi yang paling femes sekali orang war-warkan adalah rawatan alternatif untuk merawat batuk dan selsema untuk bayi. Kalau korang nak tahu semua nih bohong je....jangan percaya sangat sebab fungsi dia bukan untuk tu je...banyak lagi fungsi nyata yang korang boleh dapat daripada penggunaan garlic balm ni...bohong letew...fungsi banyak tapi sebut 2 je batuk & selsema ...kannnn hehehe...

Garlic balm boleh diamalkan oleh bayi dari dalam pantang hingga atok uwan yang dah bongkok tiga tuh taw...takde masalah...then,kalau anak ada asma yang selalu amik 'neb' kat klinik boleh amalkan garlic balm ni...kita ikhtiar la ye...saya tak cakap garlic balm ni sangat hebat sampai boleh rawat semua penyakit tapi yang pasti kuasa penyembuhan tu milik Allah..ingat tu...

AGENT SAH GARLIC BALM BRICKFIELD KL

Pastu ada lagi...garlic balm boleh digantikan dengan minyak bayi...lepas mandi boleh terus apply...sebelum tidur apply juga untuk dapatkan tidur yang berkualiti...pasaipa cakap berkualiti? kalau tak pakai garlic balm tak berkualiti ke tidur kami??? 

Alololo...bukan gitu maksud saya..kalau anak korang dok soksek soksek selsema malam nanti mesti dia tak selesa...ada sampai tahap menangis tengah malam sebab hidung tersumbat...itulah maksudnya saya cakap pasal "kualiti" tadi...In sya Allah lepas guna garlic balm selsema tu akan cepat reda dan anak tidur dengan selesa...

Bukan tu ja uoollllsss...eh ada lagi????
kalau anak-anak kena gigit nyamuk ka...semut ka...@ apa-apa serangga, boleh cepat-cepat jadi supermom ambil garlic balm dan apply kat tempat yang kena gigit tuh...jangan lupa baca selawat sambil usap-usap manja anak tuh hokeyy...

AGENT SAH GARLIC BALM BRICKFIELD KL

Kalau anak @ mak ayah @ atok nenek kepada anak kembung perut @ masuk angin boleh guna garlic balm ni ye korang...Bukanlah nak overclaim garlic balm ni hebat sangat tapi korang wajib try untuk rasai sendiri kehebatan petua tradisi amalan nenek moyang kita...hidup petua!!! hidup nenek moyang!!! (larikkkkk....)

Banyak lagi kelebihan yang ada pada garlic balm ni dan saya rasa ia sangat-sangat membantu mommy-mommy zaman sekarang(superb busy) ni untuk menggunakannya. kalau boleh elakkanlah anak-anak terlalu bergantung pada ubat...selsema sikit ubat...batuk sikit ubatt...kita kan ada solusi lain...why not kita cuba dulu sebab...sebab.....sebabbbb....

Huhuhu...galak betul admin nih...sebabnya garlic balm by zm beauty nih adalah 100% natural. Ingat taw...semat betoi-betoi dalam hati nurani uolllsss garlic balm hat macam dalam gambar yang bertaburan dalam artikel ini adalah 100% natural,tiada penggunaan essential oil,tiada paraben,tiada champor,tiada menthol @ any chemical hokey...nak pakai kerap macamana pun boleh ...tiada masalah

AGENT SAH GARLIC BALM BRICKFIELD KL

Dan...ini yang paling penting korang perlu hadam lumat-lumat... Garlic balm by zm beauty ada KKM dan ada COA(certificate of analysis) ... ada gak yang tanya saya COA tu apa, bahasa senang nak fahamnya adalah saya dah hantar makmal untuk uji garlic balm ni selamat ke tidak untuk digunakan...dan hasilnya SELAMAT DIGUNAKAN!!!

Tuhhh...tengok ada gambar peti keselamatan kat atas nun...haaaa...korang leh standby seketul letak dalam peti tu senang guna masa kecemasan giteww...bukan masa dah kecemasan baru cemas-cemas nak cari siapa yang  jual hehehe...

AGENT SAH GARLIC BALM BRICKFIELD KL

JOM TENGOK Testimoni GARLIC BALM BY ZM BEAUTY satttt....

Okeyla...rasanya panjang dah saya membebel...sat g ada nak membebel lagi nih...kepada korang yang singgah ke story AGENT SAH GARLIC BALM BRICKFIELD KL ni,bukan kawasan brickfield sahaja dia cover...kawasan yang berdekatan pun boleh...nu sentral & ampang pun dia cover...korang yang berdekatan boleh tanya dia terus...jimat sikit kos pos korang tu tapi COD pon ada charge taw...tapi taklah semahal pos hokeyyy...saya nak ucap terima kasih banyak-banyak la eh...apa-apa yang korang tak faham boleh roger2 link yang saya tinggalkan kat bawah ni nanti...jumpa lagi next entri

Berminat nak cuba???
jom risik-risik disini...

FB : Hidayah Rahamat(adeq)
wasap : wasap.my/60126114619/garlicbalm
-
-
-
...semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada mereka yang memerlukan...kepada yang berminat untuk menjadi sebahagian keluarga garlic balm kami boleh terus hubungi AGENT SAH GARLIC BALM BRICKFIELD KL ini...

Lihat juga : zuraini.com



Share:

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KEPONG KL

Perkongsian sedikit info berkenaan STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KEPONG KL...Jom kita tengok apa yang menarik...

Bismillah dan Assalammualaikum semua....alhamdulillah sekali lagi saya nak mengucap syukur kehadrat Ilahi kerana dititipkan rezeki atas usaha saya sendiri...Sekali lagi hari ini saya nak umumkan STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL yang baru mendaftar...terima kasih yang tidak terhingga kepada semua yang sentiasa memberi sokongan kepada saya...So,harini saya nak perkenalkan stokis ni dan serba sedikit info tentang garlic balm...

Ini adalah Facebook milik STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL,kepada mereka yang berhampiran dengan kawasan kepong boleh dapatkan garlic balm daripada beliau...

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Yang baru pertama kali dengan pasal garlic balm mesti tertanya-tanya apetu garlic balm??? Sebab walaupun garlic balm ni dah lama berada dalam pasaran tetapi tak ramai orang kenal sebab ia bukan produk viral...So,disebabkan dia bukan produk viral dan sayapun tidak membuat sebarang iklan melalui FB,maka garlic balm ini berada dalam pasaran dalam mood "sendu" hehehe....

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Oleh hal yang demikian saya tak pernah jemu untuk memberi info berkaitan garlic balm dengan harapan suatu hari nanti ramai yang akan sedar kewujudan dan manfaat garlic balm ini...By the way,saya nak sentuh sikit tentang apa sebenarnya garlic balm ni....

Garlic balm adalah rawatan alternatif tanpa ubat bagi merawat masalah selsema,batuk,asma ringan,gigitan serangga,kembung perut,gatal-gatal dan banyak lagi...Garlic balm ni sebenarnya adalah satu produk inovasi saya daripada petua orang tua-tua sejak zaman berzaman,turun temurun berabad lamanya yang menggunakan minyak bawang putih untuk merawat anak-anak mereka kalau batuk dan selsema...yela...dulu-dulukan susah nak pergi hospital....jauh...kenderaan takde,so inilah cara mereka gunakan untuk bagi rawatan kepada anak-anak mereka...

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Sebenarnya banyak manfaat bawang putih ni taw...memanglah baunya kurang menyenangkan...tapi tak boleh nak compare dengan khasiatnya...daripada baby hingga ke orang tua boleh menikmati khasiat dalam setiap ulas bawang putih ni...

Garlic balm ini dicipta hanyalah untuk memberi kemudahan pada orang zaman moden untuk merasai kehebatan petua zaman berzaman ni...ia juga dapat mengurangkan penggunaan ubat-ubatan moden pada anak....kalau boleh jangan bagi terus ubat batuk dan selsema tu...tapi kalau dah parah sangat batuk & selsemanya jangan pula leka nak menenyeh garlic balm je..."takpelaaaa...kena istiqomah pakai..." padahal anak dah tercungap-cungap semput...itu dah teruk perlulah dapatkan nasihat doktor...sila beristiqomah bertempat huhuhu...Kalau yang dalam peringkat awal nak batuk/selsema @ dah makan ubat still tak baik-baik bolehlah kita ikhtiarkan dengan cara menggunakan garlic balm ni...

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Secara teknikalnya banyak bahan lain yang boleh merawat masalah batuk dan selsema terutamanya yang hidung tersumbat...Saya memilih bawang putih kerana ia sangat mudah dan efisyen...hidung tersumbat adalah kerana rongga hidung tersebut meradang akibat kehadiran selsema...jadi kalau ada yang mengalami hidung tersumbat rajin-rajinlah wapkan hidung dengan bawang putih...cara ini juga efisyen untuk meredakan hidung tersumbat..


Baru-baru ni ada yang tanya kat saya "kenapa garlic balm u bau macam bawang putih? Kenapa tak tutup bau dia dengan bau-bauan lain...macam tak selesalah bau dia" Sebenarnya saya memang sengaja nak garlic balm saya bau bawang putih...sebab namanyapun garlic balm"kok garlic balm baunya lavender???....hehehehe(bercandak aja dong)" 

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

...sebenarnya saya nak garlic balm saya natural minyak bawang putih macam nenek moyang kita pakai dulu....dulu-dulu kan...nenek moyang kita buat minyak bawang putih diorang tak letak perfume pun...diorang tak letak essential oil pun...still boleh gunapakai juga minyak bawang putih mereka...so,saya nak garlic balm saya adalah sama seperti nenek moyang kita buat dulu...cuma saya ubah bentuknya dari cecair ke solid...that's it....

Lagi satu,if korang kurang mengertilah kan tentang tatacara penggunaan essential oil...essential oil ni bukan suka-suka boleh letak...sebab essential oil kalau dicampur sesuka hati boleh menyebabkan infection...saya nak bagi bayi yang pakai,so saya kena pastikan ia bebas daripada sebarang kemungkinan berlakunya kesan negatif...dan akhirnya saya ambil keputusan untuk tidak meletakkan sebarang bau-bauan @ essential oil dalam garlic balm ni...

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Dan disebabkan itu jugalah saya telah berusaha untuk hantar garlic balm untuk menjalani ujian makmal bagi memastikan ia adalah 100% selamat digunakan oleh semua orang...tapi seriously garlic balm ni sebijik macam bau bawang putih...acah-acah kita kembali ke zaman sebelum merdeka gitew....hehehe...tapi ada yang cakap bau macam garlic bread taw...rasa nak makan...sampai hati....hukhuk

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Baiklah...itu adalah antara sedikit info yang berkaitan garlic balm...setiap pembelian garlic balm akan diselitkan info bagaimana cara nak guna garlic balm tu dengan betul...korang pula janganlah guna sehari dah pelik-pelik pehal selsema anak aku ni ada je lagi nih...batuk pun tak surut-surut...kata garlic balm ni untuk batuk & selsema...hurmmmm...tak pasal-pasal kena viral garlic balm sebab tak hentikan selsema dan batuk

Setiap apa jua yang kita buat @ guna kita kena istiqomah dik...kena konsisten pakai in Sya Allah akan dapat lihat kesannya...Amalkan baca selawat semasa nak sapukan kat anak tu minta diberi kesembuhan dengan ikhtiar ni...Sebab yang menyembuhkan bukan garlic balm ni...Allah yang menyembuhkan...Garlic balm bukan ubat tetapi rawatan alternatif untuk merawat gejala selsema & batuk...kalau nampak anak macam nak selsema/batuk boleh apply terus...gunakan sebagai minyak bayipun tiada masalah...sebab minyak ni original tiada rasa panas @ berangin...

So,kepada mereka yang berminat nak dapatkan garlic balm ni boleh direct beli dengan STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL ni...Yang berminat nak cari duit poket sambil jual-jual garlic balm kat jiran tetangga pun boleh contact STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL ni untuk jadi agent...atau korang macam tetiba rasa nak beli sekarang...tak sabar sesangat dah nak beli....jap...jap...

BELI SEKARANG

Harga sebotol Garlic balm adalah RM25 dan kos postage RM8 untuk semenanjung manakala untuk pos ke sabah dan sarawak RM12 ...harga tersebut adalah harga tetap ye...

Oklah...Dah habis cerita pasal STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL ...harap lepas ni akan muncul lagi stokis garlic balm dari tempat lain...dan harap semua stokis-stokis yang dah mendaftar akan terus maju jaya mencari duit poket...semoga garlic balm memberi manfaat kepada semua orang...Terima kasih kepada yang sudi singgah dan jumpa lagi next story...In Sya Allah....
Wassalam
-
-
-
...semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada mereka yang memerlukan...kepada yang berminat untuk menjadi sebahagian keluarga garlic balm kami boleh terus hubungi STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KEPONG KL ini...

sumber : zuraini.com
Share:

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN TANJUNG KLING MELAKA

Perkongsian sedikit info berkenaan STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN TANJUNG KLING MELAKA...Jom kita tengok apa yang menarik...


Bismillah dan Assalammualaikum semua...alhamdulillah...syukran² saya masih berpeluang untuk menulis sesuatu untuk tatapan korang...today saya nak umumkan STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA yang baru masuk ke dalam keluarga garlic balm kami....


First of all,saya nak ucapkan berbanyak terima kasih kepada adik ni sebab sudi menjadi sebahagian dari keluarga garlic balm kami...Alhamdulillah,walaupun banyak ujian yang perlu saya lalui,tetapi saya tetap juga terus kehadapan dengan menganggap ujian itu sebagai satu cabaran untuk saya....

STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA


Gambar yang saya selitkan di atas ini adalah facebook milik STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA...kepada sesiapa yang berada di Melaka teringin nak beli garlic balm boleh roger² cik adik ni...korang boleh add FB adik ni...kalau yang nak jadi agentpun sangat dialu-alukan...semua korang boleh refer kat STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA ni...

STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA
Kalau korang berada di IG korang boleh follow adik ni juga...jemput² la follow😘


Jom korang,macam biasa saya tak pernah jemu nak bagitahu korang yang garlic balm ini adalah satu alternatif rawatan batuk dan selsema yang telah digunapakai sejak turun temurun berabad lamanya...bukan sahaja untuk batuk dan selsema malah boleh digunakan untuk gatal-gatal,asma ringan,kembung perut,hangatkan badan masa demam,sakit kulit,gigitan serangga,bisul dan sebagainya...ini bukan "overclaim" taw...tapi apa yang saya habaq ni memang tertulis dalam manfaat bawang putih dan juga telah dibuktikan oleh pengguna...apa yang paling penting garlic balm adalah 100% organik tanpa sebarang pewangi @ essential oil...

STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA

Baru-baru ni suami saya kena sengat kat lebah..tertinggal bontot lebah tu kat lutut dia...lepas cabut sengat tu terus saya sapukan garlic balm...bukanlah saya nak cakap garlic balm ni power rangers sangat tapi alhamdulillah lutut suami saya tak bengkak sebab sengatan tu...kalau dulu pernah kena sengat mau bertelur gak la kat tempat kena sengat tuh...huhuhuhu...Wallahualam...yang Maha Penyembuh hanyalah Allah jua...


STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA


Kelebihan yang saya nak sentuh kat sini hanyalah memudahkan mommy-mommy kat luar sana untuk apply kat anak...saya faham...orang perempuan zaman sekarang semuanya superb busy...tak payah dah susah-susah nak numbuk bawang putih dah la ni...buka je penutup garlic balm terus boleh tenyeh-tenyeh kat anak...kok masa nak tenyeh kat anak tu masa emergency(masa tengah tido,tengah malam hidung anak block) tak payah dah nak gosok-gosok mata cari bawang putih...raba-raba ja bawah bantal,buka tutup terus leh apply...tutup mata pun boleh buat baq hangggg...

STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA

Then,bila dah guna garlic balm ni dah tak payah nak fikir menitik ka...meleleh ka...sebab garlic balm ni bentuk solid...tak tumpah punya...kalau ada saki baki garlic balm tu kat tangan lepas apply kat anak korang tuh...tak payah kalut-kalut nak pergi cuci...korang usap-usap je kat celah-celah jari korang tuh...biar kasi lembab jari jemari korang...hehehe...sebab dalam garlic balm ni ada beeswax dan minyak zaitun...the best moisturizer ever gitewww...tapi sebelum usap-usap tu korang bau-bau dulu tangan korang tuh...amik aura hahahaha....

STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA

Haaaa...benda wajib yang saya nak bagitahu,garlic balm ni saya dah hantar pergi buat ujian makmal di Permulab taw...so korang tak perlu risau nak guna...yela...zaman sekarang ni macam-macam produk kat pasaran...Demi untuk rasa tenang dan yakin untuk menjual saya usahakan garlic balm ni untuk dihantar ke makmal...supaya kami boleh jual dengan tanpa rasa ragu-ragu...dan korang pun tak perlu rasa ragu-ragu guna garlic balm sebab ia terbukti selamat digunakan oleh semua orang...Alhamdulillah...

Isi kandungan :
30g

STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA

Last sekali benda wajib saya nak ajar adalah cara nak guna...Mudah sesangat....korang apply kat tapak kaki anak korang then pakai kan stoking...then korang apply kat dada,rusuk kiri & kanan,belakang,tengkuk,ubun-ubun,bahagian sinus....Kalau korang tak tahu bahagian sinus tu apa,meh kakak bagitahu hehehe...bahagian sinus adalah bahagian dahi dan sebelah hidung kiri & kanan...make sure bahagian sinus korang letak masa anak dah tidur...

ORDER GARLIC BALM

Rasanya itu je kot yang saya nak share...Kepada sesiapa sahaja yang berada di area berdekatan STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA ni korang boleh dapatkan dengan beliau...Harga sebotol garlic balm adalah RM25 postage RM8sm dan RM12ss...tiada tawar menawar sebab harga itu adalah fix...saya harap semua orang dapat akur dengan harga yang telah ditetapkan...Apalah sangat nilai RM25 demi kesihatan anak-anak kita...ye idokkk?hehehe...Jumpa lagi next entri In Sya Allah...
Wassalam
-
-
-
...semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada mereka yang memerlukan...kepada yang berminat untuk menjadi sebahagian keluarga garlic balm kami boleh terus hubungi STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN TANJUNG KLING MELAKA ini...

sumber : zuraini.com
Share:

HUBUNGI KAMI

ZM BEAUTY HQ
NO.7,JALAN BERLIAN 3,
TAMAN RENGGAM JAYA,
SIMPANG RENGGAM,JOHOR
Office : 07-7550792
Whatsapp : 01132484182
Email : garlicbalmviral.gmail.com
Website : www.garlicbalm.com

" KEPUASAN PELANGGAN KEUTAMAAN KAMI "

MISI KAMI

" Kami menyediakan perkhidmatan COD kepada semua pelanggan sekiranya terdapat agent-agent yang berdekatan area anda "

WAKTU OPERASI

Hari bekerja Sabtu - Khamis
9.00 pagi - 5 petang
Last order pukul 12.00 t/hari untuk proses hari yang sama
Penghantaran :
POS LAJU (ahad-khamis)
*sabtu kecuali minggu pertama SKYNET (isnin-sabtu)


Let's Follow Garlic balm